Nyhetsbrev, april 2024

april 12, 2024

Återställning av trädgård efter dränering

Under våren kommer trädgården att återställas efter vårt dräneringsarbete runt huset. Vi kommer uppdatera vår ”kulle” med nya tåliga blommor och det kommer sättas buskar samt marktäckande på ”trekanten” utanför Fyrverkaregatan 14:s port på innergården. Vi kommer även sätta en ny häck runt Dammgatans uteplats.

Container 26/4 – 6/5

Från och med fredagen den 26/4 kommer det finnas en container uppställd på vår innergård. Containern hämtas måndagen den 6/5. Vi delar den med grannföreningen och om containern blir snabbt full kan den komma att hämtas samt tömmas i mitten av perioden. Passa på att rensa i era källare- och vindsförråd!

Föreningens uteplatser 

Nu när våren är här så kommer våra uteplatser användas mer frekvent och i och med detta behöver vi tänka på några saker. Tänk på att det ekar på vår gård och ljudet når allas lägenheter på innergården. Vi vill inte att ni spelar musik på våra uteplatser som kan störa våra medlemmar. Var rädd om föreningens utemöbler och ställ alltid i ordning efter er om ni flyttat möbler. Grillning sker vid Dammgatans uteplats och absolut inte på gräsmattor eller nära husfasader. Glöm inte att man inte får röka på våra uteplatser.  

Soprummet                                                             

Vi försöker att kontinuerligt anpassa antalet sopkärl efter hur de fylls upp i soprummen. Vi strävar efter att förmedla ordningsregler som ska vara enkla att efterleva. Det är viktigt att alla gör sitt för att det inte ska bli kaos i vår sophantering. De saker som ställs på golvet för att det inte finns fraktioner för dem blir inte hämtade. De skapar däremot problem och kostnader för föreningen.

Tvättstugan  

En extra påminnelse om att vi alla måste hålla rent och fint i vår gemensamma tvättstuga. Efter varje tvättid måste man göra rent tvättmaskinerna samt tvättmedel -och sköljmedelsfacken. Glöm inte att tömma luddet i torktumlaren. Lämna tvättstugan så som du vill finna den!

Årsstämma 7 maj                                                                                                                  

Årets årsstämma för vår bostadsrättsförening kommer att hållas den 7 maj klockan 19:00 och platsen är som vanligt föreningslokalen, Ljunggatan 14. Välkomna!

Nya medlemmar till styrelsen

Styrelsen söker nu efter fler ledamöter. Att vara med i styrelsen ger dig en möjlighet att påverka och bidra till din boendemiljö samt att ta hand om fastigheten. Vill du vara med och engagera dig i föreningen? Vi och föreningen behöver dig! Vänligen kontakta Ragnar Lind i valberedningen.


En fortsatt trevlig aprilmånad önskar styrelsen i Brf Strandpiparen 13-18