Nyhetsbrev, januari 2024

januari 7, 2024

N Y H E T S B R E V

Bostadsrättsföreningen Strandpiparen 13-18,

Januari 2024


Lyhört hus

Styrelsen vill påminna om att vi bor i ett gammalt och mycket lyhört hus. Visa därför varandra och era grannar stor hänsyn genom att inte spela musik eller ha på TV:n på hög volym. Stäng era ytterdörrar försiktigt och släng inte igen dörren när ni går hemifrån eller kommer hem. Försök att gå tyst i lägenheten då era golv är er grannes tak.Sätt gärna in ljuddämpning av köksluckor om ni inte redan har det.

Ljus och brandvarnare

Vi vill påminna våra medlemmar om att vara försiktiga med levande ljus och andra öppna lågor. Vi uppmanar alla boende att skaffa och kontrollera funktionen på era egna brandvarnare i lägenheten. Vad gäller gemensamma brandvarnare så finns det seriekopplade brandvarnare uppsatta i alla trappuppgångar, källare, vind samt allmänna utrymmen så som tvättstuga och föreningslokalen. Larmar en brandvarnare så larmar alla i sin serie men hela fastigheten eller räddningstjänsten larmas inte automatiskt. Om det brinner i din lägenhet eller i våra gemensamma utrymmen, ring skyndsamt räddningstjänsten på telefon 112.

Ordning i tvättstugan

Vänligen rengör facken från tvätt- och sköljmedelsrester efter att ni tvättat. Tänk på att nästa person som ska tvätta kan ha känsliga textilier eller kanske inte tål parfym från tvätt- och sköljmedel. Torka av maskinerna och töm luddfiltret på torktumlaren så att det ser trevligt ut och är städat för nästa person. Flytta ditt tvättlås direkt till parkeringen eller nytt datum efter utfört pass.

Taxor för avfall och vatten

Föreningen kommer att få kraftigt höjda kostnader för avfall, vatten och avlopp. Taxorna för ovannämnda punkter kommer att höjas med 13 % under år 2024. Styrelsen ber därför våra medlemmar att sortera sitt avfall väl. I soprummen finns tydliga skyltar på hur vi ska källsortera. Läs och följ! Föreningen har flera kärl och fraktioner för olika typer av avfall och återvinning så det finns ingen anledning att inte slänga avfall i rätt kärl/fraktion. Genom att sortera och slänga avfall i rätt kärl/fraktion kan vi gemensamt spara kostnader för föreningen.

Rinnande vatten

Föreningen vill att ni felanmäl rinnande toaletter och droppande kranar i era lägenheter eftersom kostanden för vatten har ökat. Att felanmäla detta kan spara stora kostnader åt föreningen. Tänk även på minska slösandet av föreningens vattenkonsumtion i er vardag genom att till exempel fylla upp egna tvättmaskiner vid användning och inte tvätta flera gånger i veckan då det vattnet ni använder betalas av hela föreningen.

Svea Mark slutför dräneringsarbetet

Det stora arbetet med dräneringen av vår fastighet är i stort sett klar och nu återstår återställning och justering av ytor runt om huset. Det slutgiltiga arbetet planeras att göras under april månad.


Styrelsen i Brf Strandpiparen 13-18 önskar medlemmarna en god fortsättning på 2024!